Uygulama için herhangi bir hazırlık sürecine ihtiyaç duyulmamaktadır.
Toplardamarlardaki yetmezlik sonucuyla ortaya çıkan ve bireyi rahatsız eden her yakınma, gündelik hayatta olumsuzluklara neden olmaktadır. Bacaklarda yaşanan şişlik, kramp ve dolgunluk gibi hislerle şikayetlere neden olan kılcal varislerin tedavileri günümüzde birçok teknikle kolaylaşmıştır.
Varis tedavisine başlanmadan önce mevcut belirtilerin varisten kaynaklı olduğundan emin olunması gerekmektedir. Renkli bir Doppler ultrason desteğiyle erken teşhis sağlanabilir. Varis rahatsızlıklarında varislere kan kaçmasına sebebiyet veren damar ve damar yapıları da bulunmaktadır. Varise sebebiyet veren temel sıkıntılar bu damarlardan kaynaklıdır. Saptanan sonuçlar beraberinde kanın sızdığı damarların kapatılması tedavisi yapılmalıdır. Bir sonraki aşamada varisin tedavisine yönelinmelidir. Ultrason desteği almadan gerçekleştirilen tedavilerde olumsuz sonuçlar yaşanabilmektedir. Unutmayın; yaşadığınız varis rahatsızlığında teşhisinizi, kontrollerinizi ve tedavi aşamanızı aynı hekim gerçekleştirmelidir.
Varisin sebebinde temel kaynağına inildiğinde, genetik yatkınlığın olduğunu da vurgulamak gerekir. Ancak yalnızca genetik bir rahatsızlık değildir. Dolayısıyla önlemler hayat kurtarabilir. Gerek tedavi aşamasında gerekse de günlük hayatta hareketsiz bir yaşamdan kaçınılmalıdır. Dar giysiler giymemeye özen göstermelisiniz.
Varis tedavisi yöntemlerinden olan Lazerle Varis Tedavisi, son dönemlerin en çok tercih edilen tekniklerden olmuştur. Lazerle varis tedavisi uygulaması sonrasında hasta, hızlıca günlük aktivitelerine dönebilir.
Uygulama için herhangi bir hazırlık sürecine ihtiyaç duyulmamaktadır. Lazerle varis tedavisinden sonra bacaklar üzerinde kırmızılık ve morluk olabilir. Güneşle temas tedavi sürecinde leke bırakabilmektedir. Bu sebeple lazerle varis tedavisinin yazın uygulanması tercih edilmemektedir.